Dit zijn de drie soorten barbecues die je moet overwegen

Wil je een barbecue kopen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten barbecues zijn. Er zijn drie belangrijke types: de gasbarbecue, de elektrische barbecue en de houtskoolbarbecue. In dit artikel bespreken we elk type barbecue en geven we aan wat de voor- en nadelen zijn. Op deze manier kun je een keuze maken die weloverwogen is.

Een gasbarbecue komt het vaakste voor

De gasbarbecue is wellicht het meest populaire type barbecue. Dit komt doordat het gebruiksvriendelijk is: je steekt de barbecue aan en wacht tot hij op temperatuur is. Bovendien kun je de temperatuur makkelijk regelen. Een nadeel van een gasbarbecue is dat hij wat duurder is in aanschaf. Dit nadeel zorgt ervoor dat veel mensen kiezen voor een elektrische of houtskoolbarbecue. De kosten zijn immers lager bij deze andere soorten barbecues.

Een elektrische barbecue is economisch

De elektrische barbecue is een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare en compacte barbecue. Een elektrische barbecue is makkelijk in gebruik en je kunt hem overal neerzetten. Ook deze barbecue is snel op temperatuur. Een nadeel van een elektrische barbecue is dat je er niet overal mee kunt barbecueën. Daardoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om ermee op een camping te barbecueën. Dit is dan ook zeker een nadeel om rekening mee te houden.

De houtskoolbarbecue is de echte klassieker

De houtskoolbarbecue heeft het authentieke barbecue-gevoel. Het duurt wat langer voordat deze op temperatuur is, maar het resultaat is wel een lekkere gerookte smaak. Een houtskoolbarbecue is meestal wat goedkoper dan een gasbarbecue, maar je moet er wel rekening mee houden dat je er iets meer onderhoud aan hebt. Gelukkig is dit bij de wat betere houtskoolbarbecues zoals een kamado bbq niet het geval. Daardoor zijn ze steeds populairder aan het worden.

Al met al zijn dit de drie soorten barbecues die je het best kunt overwegen. Welke je uiteindelijk kiest, is natuurlijk afhankelijk van je budget en je wensen. Zoals je kunt zien, heeft ieder type zijn voor- en nadelen. Weet jij al welke barbecue het best bij je past?