BBQ aanmaaktips

Aanmaaktips variëren voor de verschillende types barbecue. Hieronder staan de drie meest voorkomende types.


Barbecuen met houtskool

  • Gebruik nooit spiritus, benzine of petroleum als aanmaakmiddel, maar aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof. Het allerbeste is gebruik te maken van een brikettenstarter die veilig en snel werkt.
  • Houtskool en briketten zijn moeilijk aan te steken; gebruik aanmaakblokjes (laag houtskool of briketten, daarop één of meer aanmaakblokjes, bedek de aanmaakblokjes met  wat houtskool of -briketten) en neem de tijd, reken op minstens een half uur.
  • Briketten (geperst houtskool) branden langer en gelijkmatiger dan gewoon houtskool.
  • Steek de barbecue aan met een lange lucifer.
  • Blaas niet in het vuur, gebruik een blaasbalg of waaier.

 


Barbecuen op gas

  • Controleer de datum op de gasfles.
  • Zet de gasfles rechtop naast de barbecue en zorg dat hij niet kan omvallen.
  • Controleer de gasslang regelmatig op gaatjes (eventueel met een beetje zeepsop). Vervang de gasslang na 2 jaar.
  • Zorg voor een goede slangverbinding, gebruik slangtule en slangklemmen.
  • Vervang de drukregelaar van de gasfles om de 5 jaar.
  • Haal het deksel van de barbecue, voordat u de barbecue aansteekt.
  • Steek de barbecue aan op het moment dat het gas wordt opengedraaid.

 


Elektrisch barbecuen

  • Let op met regen.
  • Zet nooit een elektrische barbecue in de buurt van water.
  • Controleer het warmte-element regelmatig op roest en slijtage.
  • Het snoer van de barbecue moet zo zijn neergelegd dat het van de warmtebron afloopt.
  • Leg het snoer zo min mogelijk in de looproute en laat het over de grond lopen in verband met struikelgevaar.

 


Heeft u ondanks deze tips toch nog vragen over het aansteken van uw barbecue of buitenkeuken bel ons dan vrijblijvend even op. Ook adviseren wij u graag over de speciale accessoires die er verkrijgbaar zijn. Voorbeeld van een brikettenstarter en u ziet ook meteen de werking ervan: