3 zaken om rekening mee te houden bij het organiseren van een BBQ

Een barbecue organiseren is altijd een goed idee. Gezellig de familie en vrienden over de vloer met een hapje erbij: wat wil je nog meer? Maar voordat je de uitnodigingen de deur uit stuurt voor een barbecue, heeft het nog wat voorbereidingswerk nodig. Hieronder zetten wij drie zaken op een rij waar je rekening moet houden tijdens het organiseren van een barbecue.

1. Haal vlees en meer in huis

Wat is een barbecue zonder vlees? Haal daarom de lekkerste soorten vlees in huis om jouw gasten te verrassen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan pulled pork, speklappen, garnalen, hamburgers en worstjes. Maar naast vlees is het ook lekker om wat bijgerechten op te halen. Stokbrood is bijvoorbeeld iets dat niet mag ontbreken op een barbecue, net als salades. En wellicht komen er ook gasten die niet dol zijn op vlees. Houd rekening met de wensen van jouw gasten, want je wil natuurlijk dat iedereen het naar zijn zin heeft op de barbecue. Geef je een barbecue voor een speciale gelegenheid? Dan is het ook leuk om iets speciaals in huis te halen, zoals Wagyu. Wagyu betekent ‘Japanse koe’, en staat bekend om zijn heerlijk malse smaak.

2. Bepaal hoeveel eten per persoon

Handig om te weten is hoeveel personen er op jouw barbecue komen. Want op basis hiervan kun je het vlees pas gaan halen. Je wil bovendien niet te weinig eten hebben, maar te veel is natuurlijk ook zonde. Reken ongeveer zo’n drie tot vier stukjes vlees per persoon. Dan zit je meestal we goed. Houd er overigens wel rekening mee dat er altijd wat grote eters tussen zitten, maar ook kleine eters die genoeg hebben aan maar één stukje vlees.

3. Tref de nodige voorbereidingen

Het vlees is in huis gehaald en de gasten heb je uitgenodigd: check. Nu is het hoogtijd om de nodige voorbereidingen te treffen. Zo moet je natuurlijk de barbecue uit de schuur halen. Ben je nog niet in het bezit van een barbecue? Dan moet je er natuurlijk een in huis halen, maar je kunt barbecues ook huren tegenwoordig. Zo heb je de keuze uit houtskoolbarbecues waarmee je barbecuet op kolen. Houd er wel rekening mee dat je deze ver van tevoren moet aansteken, want de barbecue heeft de tijd nodig om warm te worden. Dan heb je ook nog gasbarbecues, die eenvoudig te bedienen zijn en snel warm worden. Vervolgens kun je de tafel dekken en jouw gasten verwelkomen. Eet smakelijk!