Buiten koken is al lang niet meer een seizoensgebonden hobby. Als je de juiste BBQ uitrusting en accessoires maar hebt. Heb je een gasbarbecue nodig zoals een Weber grill, of kook je “low and slow” met een rookoven? De keuze aan barbecues kan overweldigend zijn. De aankoopcriteria kunnen afhangen van verschillende factoren, zoals hoe vaak de barbecue gebruikt zal worden, welke brandstof kies je en natuurlijk jouw budget. Deze BBQ koopgids zal je helpen beslissen wat de beste BBQ is voor jouw buitenkeuken.

Hoe kies je de juiste barbecue?


BBQ’s & Grills

Je hebt heel veel mogelijkheden: elektrische BBQ’s, gas BBQ’s, houtskool BBQ’s, Kamado grills of rookovens. Wij hebben het juiste buitenkooksysteem om jou en je gasten te laten genieten van een fantastische maaltijd in die heerlijk ruikende buitenlucht.

Bekijk alle barbecues in de webshop


Soorten barbecues

 

Houtskool Barbecues

Houtskoolbarbecues maken gebruik van briketten.

  • Het is de traditionele methode waarbij de sappen van het vlees op de houtskool vallen en het voedsel omhullen met die unieke geur en de echte BBQ-smaak geven.
  • Houtskool ontbrandt vrij gemakkelijk, maar het kan lang duren tot het heet is en klaar voor gebruik
  • De warmte kan worden geregeld door de BBQ hoger of lager te zetten
  • Circulatie van lucht leidt tot gelijkmatige garing
  • Draagbare BBQ’s kunnen gemakkelijk worden vervoerd of verplaatst in de tuin
  • Zakken houtskool kunnen zwaar zijn om te verplaatsen

    Bekijk alle houtskoolbarbecues

 

 



Gas Barbecues

Gasbarbecues werken op propaangas uit flessen.

  • Aanzetten en de barbecue is klaar voor gebruik
  • Sappen uit het voedsel vallen op de vlam en worden verbrand of verdampt, waardoor een aroma gevulde damp terug naar het voedsel gaat – waardoor het een geweldige smaak krijgt
  • Verkrijgbaar in vele verschillende maten van draagbare modellen tot meerdere branders
  • Eenvoudige warmtecontrole
  • Het aantal branders maakt het mogelijk om verschillende soorten voedsel individueel te koken
  • Modellen kunnen tot 7 branders hebben om tegemoet te komen aan grote aantallen mensen
  • Geen as om weg te gooien en de sappen worden opgevangen in een opvangbak
  • Grote modellen kunnen onhandelbaar zijn

    Bekijk alle gasbarbecues

 

 



Rookovens

  • Rookoven-BBQ’s gebruiken de warmte van rook in plaats van de warmte die rechtstreeks door brandstof wordt opgewekt.
  • Kookt voedsel met minder hitte gedurende langere perioden.
  • Kookt langzaam en laag. Voedsel wordt vaak tussen de 3 en 12 uur langzaam gegaard in een rookoven, zodat het mals blijft en de smaak maximaal doordringt.
  • Indirecte rookovens zijn uitstekend geschikt voor het koud roken van bijvoorbeeld vis of zelfs kaas!
  • Het zorgt voor een uitgesproken en heerlijke rooksmaak bij al uw favoriete vlees, zeevruchten en groenten.
  • Een verscheidenheid aan smaken kan worden bereikt door het verbranden van verschillende materialen om rook te genereren (kersenhout, esdoorn, mesquite, houtskool, etc.).

    Bekijk alle rookovens

 

 



Elektrische barbecues

  • Werkt op elektriciteit, een geweldig alternatief wanneer een BBQ op gas of houtskool niet voorhanden is.
  • Produceert minder dampen en rook, dus er kan zowel binnen als buiten gekookt worden.
  • Er zijn ook draagbare opties beschikbaar.

    Bekijk alle elektrische barbecues

 

 

 

 


 

Kamado’s

  • Houdt constante temperaturen
  • Kamado’s kunnen bijzonder handig zijn als je ook de hele winter buiten wilt kunnen koken.
  • Kamado barbecues zijn erg zwaar en kunnen gemakkelijk barsten als ze vallen of omgestoten worden. Maar als ze goed verzorgd worden, gaan ze eeuwig mee.
  • De meeste kamado’s functioneren beter als rookovens en ovens dan als barbecue.

    Bekijk alle Kamado’s

 

 

 

 


 

Buitenkeukens

  • Prachtig, indrukwekkend, en zeer onderhoudsarm dankzij de duurzaamheid van roestvrij staal.
  • Volledig aanpasbaar: Selecteer je grill, zijbranders, deuren en laden, tankbakken, ijsmachines, koelkasten, gootstenen en meer.
  • Kan jouw ruimte en middelen aanzienlijk vergroten naarmate je huis en gezin groeien.
  • Populair voor buitenprojecten en ideaal voor mensen die vaak of in grote hoeveelheden grillen.
  • Biedt een alledaags alternatief voor binnen koken tijdens de zomer (of zelfs winter), wanneer binnenkeukens je huis kunnen opwarmen.

Bekijk alle buitenkeukens

 

 

 

Kenmerken:

Hoewel gietijzer de warmte beter vasthoudt, zijn stalen grills makkelijker schoon te maken; porseleinen grills bederven niet, en zijn makkelijk schoon te maken, maar kunnen wel afbrokkelen

  • Kappen en deksels maken het mogelijk om voedsel te roosteren, ze fungeren ook als een windscherm
  • Infrarood branders op luxe barbecues werken door de vlam van een standaard gasbrander te richten op een keramische tegel met duizenden microscopisch kleine gaatjes. Dit zet de hitte om in veel intensere infraroodenergie, zodat voedsel sneller kan worden bereid en, indien gewenst, een biefstuk aan de buitenkant kan worden verkoold, maar in het midden rauw kan blijven
  • Verwijderbare as- en vetopvangbakken maken het schoonmaken een stuk eenvoudiger
  • Warmteverdeelplaten zorgen voor een gelijkmatige garing
    Aromastaven imiteren houtskool, zetten sappen om in rook en geven smaak aan het voedsel
  • Met een bakplaat kunt u steaks dichtschroeien, sauteren, stoven en braden
  • Met warmhoudroosters kunt u voedsel in goede conditie houden, vooral handig als een ander voedselstuk er langer over doet om gaar te worden dan verwacht
  • Temperatuurmeters zijn nuttig op BBQ’s met deksel om aan te geven wanneer de juiste temperatuur bereikt is
  • Ventilatieopeningen helpen de temperatuur te regelen bij gebruik van houtskool.

Accessoires:

Je hebt een aantal accessoires nodig om het eten snel en met een minimum aan gedoe te kunnen serveren. Met andere optionele extra’s kun je meer verschillende gerechten bereiden.

  • Barbecue gereedschap set met spatel, tang en vork
  • Snij set
  • Reinigingsborstel
  • Rotisserie die van de barbecue een spitbraadstuk maakt
  • Digitale thermometer om het vlees tot op de juiste temperatuur gaar te krijgen
  • Kebabspiesenset
  • Vismand
  • Grillmand om kleine stukjes voedsel op te vangen
  • Hamburgerpers om authentieke hamburgers te maken
  • Schort
  • Deksel – een goed sluitend deksel om regen, wind en sneeuw buiten te houden